ks_styl

Kategorie Waszych Przepisów

ks_styl
Zupy:Surówki Sałatki Pasty:Sosy:Ser Jajka i Pieczywo:Przetwory:Napoje:Mięsne:Makaron Ryż Kasza Ziemniaki:Grill i Ognisko:Fast Food:Desery i Ciasta:
ks_styl
ks_styl

Przepis na Pieczeń schabowa - Wieprzowe - Mięsne

styl_ks
Pieczeń schabowa - Przepisy kulinarne - KulinarneSmaki.pl

Pieczeń schabowa


styl_ksStopień trudności: średni
Dodany przez: makaroone
Odwiedzony: 1162
Ocena:
OcenaOcenaOcenaOcenaOcena


Data dodania: 2012-09-13
Komentarzy: 1

Wystaw ocenę:
Drukuj

Składniki


ks_styl 1-1,5kg schabu bez kości,
kiełbasa zwyczajna,
sól,
pieprz,
cebula suszona,
czosnek suszony,
przyprawa do mięs typu: delikat,
pół kostki margaryny,



Opis przyrządzania


ks_styl Schab umyć, osuszyć. Najlepiej wybrać schab szeroki na przekroju. Jeśli jest z kością to należy ją wykroić.

Ostrym, wąskim nożem zrobić nacięcie w środku mięsa na szerokość około 3 cm. W miarę możliwości natrzeć mięso w środku przyprawami, a następnie wsunąć do środka obraną ze skórki kiełbasę zwyczajną. Od zewnątrz schab również natrzeć przyprawami. Odłożyć na 2-3godziny.

W rondlu lub brytfannie rozpuścić margarynę i obsmażać na gorącym tłuszczu schab z każdej strony.

Następnie wlać pół szklanki wody i dusić mięso pod przykryciem około 2,5 godziny, kilkakrotnie odwracając na drogą stronę i uzupełniając ubytek płynu.

Po upieczeniu wyjąć z rondla i z powstałego tłuszczyku sporządzić sos.

Mięso najlepiej kroić po przestudzeniu, ciepłe może się kruszyć i rozpadać.


Inne przepisy kulinarne w tej kategorii


styl_ks

Komentarze do przepisu


Avatar AnonimowyUżytkownik:
Anonimowy
2012-09-14 13:04
ale mi smaka narobiła ta pieczeń... mmm

Dodaj nowy komentarz do przepisu


ks_styl
Treść Komentarza: *


Przepisz kod z obrazka *
Wymagane pola są oznaczone *
ks_styl
ks_styl
ks_styl