ks_styl

Kategorie Waszych Przepisów

ks_styl
Zupy:Surówki Sałatki Pasty:Sosy:Ser Jajka i Pieczywo:Przetwory:Napoje:Mięsne:Makaron Ryż Kasza Ziemniaki:Grill i Ognisko:Fast Food:Desery i Ciasta:
ks_styl
ks_styl

Przepis na Kotlet schabowy z jajkiem "po parysku" - Wieprzowe - Mięsne

styl_ks
Kotlet schabowy z jajkiem

Kotlet schabowy z jajkiem "po parysku"


styl_ksStopień trudności: łatwy
Dodany przez: makaroone
Odwiedzony: 897
Kuchnia: Pozostałe
Ocena:
OcenaOcenaOcenaOcenaOcena


Data dodania: 2013-04-20
Komentarzy: 0

Wystaw ocenę:
Drukuj

Składniki


ks_styl plastry schabu (bez kości),
jajka - tyle co kotletów + do panierki,
mąka,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
tłuszcz do smażenia,


Opis przyrządzania


ks_styl Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Panierujemy w mące, rozbitym jajku wymieszanym z solą i pieprzem do smaku, a na końcu w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Obok kotleta rozbijamy na patelnię jajko, lekko solimy. Smażymy do ścięcia białka lub wedle uznania.
Na talerzu układamy kotlet, a na nim kładziemy usmażone jajko sadzone.


Inne przepisy kulinarne w tej kategorii


styl_ks

Dodaj nowy komentarz do przepisu


ks_styl
Treść Komentarza: *


Przepisz kod z obrazka *
Wymagane pola są oznaczone *
ks_styl
ks_styl
ks_styl